pride, lgbt, queer

Wat betekent LHBTIQ+? Een korte uitleg van de verschillende identiteiten en seksualiteiten

, 2 min lezen

LHBTIQ+ is een term die je de laatste jaren steeds vaker hoort. Maar wat betekent het eigenlijk? In deze blog gaan we op een korte manier uitleggen wat LHBTIQ+ inhoudt en wat de verschillende letters betekenen. 

LHBTIQ+ staat voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele mensen, transgender personen, intersekse personen en queer personen. + voor alle andere vormen van geslacht of identiteiten. 

Lesbische vrouwen zijn vrouwen die zich romantisch en/of seksueel aangetrokken voelen tot andere vrouwen.  

Homoseksuele mannen zijn mannen die zich romantisch en/of seksueel aangetrokken voelen tot andere mannen.  

Biseksuele mensen zijn mensen die zich aangetrokken voelen tot zowel mannen als vrouwen, of tot mensen van meerdere genderidentiteiten. 

Transgender personen zijn mensen van wie de genderidentiteit niet overeenkomt met het geslacht dat hen bij de geboorte is toegewezen. Je bent geboren als vrouw maar voelt je meer man en omgekeerd. Sommige transgenders voelen zich beiden of allebei niet. 

Intersekse personen hebben lichamelijke kenmerken die niet passen bij de traditionele mannelijke of vrouwelijke lichaamsbouw. Deze personen zijn geboren met zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtskenmerken. De meeste intersekse personen voelen zich man of vrouw. Een kleiner aantal van hen voelt zich tussen mannelijk en vrouwelijk in. Of geen van beide 

Queer is een verzamelterm voor mensen die zich niet willen identificeren als heteroseksueel of cisgender (iemand wiens genderidentiteit overeenkomt met het geslacht dat hen bij de geboorte is toegewezen). Deze mensen hebben een brede seksuele of genderidentiteit. 

De + staat voor alle andere seksuele en genderidentiteiten die niet onder deze letters vallen. 

Het is belangrijk om te begrijpen dat er veel verschillende manieren zijn waarop mensen zich kunnen identificeren. LHBTIQ+ is een manier om deze verschillende identiteiten te erkennen en te omarmen.  

Er bestaan nog veel meer uitingsvormen. De reeks met letters zou zelfs nog aangevuld kunnen worden. Feit blijft, dat wie je ook bent, waar je van houdt of hoe jij je identificeert, je bent een mens als ieder ander! Je bent uniek! Daarom zijn onze winkels van So Loving, LHBTIQ+ vriendelijke winkels. IEDEREEN is welkom! 

Als je zelf vragen hebt over LHBTIQ+ of meer wilt leren over de verschillende identiteiten die erbij horen, dan zijn er veel organisaties en websites die informatie bieden en ondersteuning bieden aan de gemeenschap. Je zou ook kunnen kijken bij onze eigen coaches. www.liefdevolgevoel.nl www.privatebalance.nl  

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Meer artikelen

 • Ik heb een fetish, ben ik nu raar?

  Ik heb een fetish, ben ik nu raar?

  Lees meer 

 • massage technieken voor koppels

  Massage technieken voor koppels

  Lees meer 

 • Alles over borsten

  Alles over borsten

  Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.