sperma

Feiten en fabels over sperma

, 2 min lezen

Sommigen vinden het vies, sommigen hartstikke lekker. Slik het door, spuug het uit, vang het op in een condoom – doe ermee wat je wilt, maar wat weet je er nou van. In deze blog beschrijven we enkele feiten en fabels over sperma. Veel plezier!

Sommigen vinden het vies, sommigen hartstikke lekker. Slik het door, spuug het uit, vang het op in een condoom – doe ermee wat je wilt, maar wat weet je er nou van. In deze blog beschrijven we enkele feiten en fabels over sperma. Veel plezier!

Fabel: Sperma kan nooit opraken

Feit: Hoewel het waar is dat mannen hun hele leven sperma produceren, kan de kwaliteit en kwantiteit van het sperma afnemen naarmate ze ouder worden. Bovendien kunnen bepaalde factoren zoals roken, alcoholgebruik en bepaalde medicijnen de spermakwaliteit en -productie beïnvloeden.

Fabel: Sperma is altijd wit

Feit: Sperma kan verschillende kleuren hebben, afhankelijk van de gezondheid en levensstijl van de man. Het kan variëren van wit tot geelachtig, grijsachtig of zelfs groenachtig. Als je je zorgen maakt over de kleur van je sperma, is het altijd een goed idee om een arts te raadplegen.

Fabel: Sperma kan vrouwen zwanger maken, zelfs als ze niet ovuleren

Feit: Hoewel sperma enkele dagen in het lichaam van een vrouw kan overleven, kan het alleen een eicel bevruchten als deze zich in de eileiders bevindt en klaar is om te worden bevrucht. Vrouwen kunnen alleen zwanger worden als ze ovuleren en er een eicel beschikbaar is om bevrucht te worden. Gebruik altijd een veilig voorbehoedsmiddel als je niet zwanger wilt raken of iemand zwanger wil maken. En wist je dat sperma wel met 45 km/u eruit kan komen bij een ejaculatie? En ja, dat kan dus ook best ver komen. Het record staat op 6 meter.

Fabel: Sperma is altijd gezond  

Feit: Sperma kan gezondheidsproblemen veroorzaken als het wordt overgedragen tijdens onbeschermde seks. Het kan seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's) verspreiden, waaronder hiv, chlamydia, gonorroe en syfilis. Het is daarom belangrijk om veilige voorbehoedsmiddelen te gebruiken, om de verspreiding van soa's te voorkomen.

Fabel: Mannen moeten zich onthouden van seks, om de kwaliteit van hun sperma te verbeteren

Feit: Hoewel sommige studies suggereren dat mannen hun sperma moeten sparen om de kwaliteit te verbeteren, is er geen bewijs dat dit echt werkt. In feite kan langdurige onthouding leiden tot een toename van abnormale sperma's. En dit is al na ongeveer 10 dagen. Regelmatige seks of masturbatie kan daarentegen de gezondheid van het sperma helpen verbeteren. En draag geen te strakke onderbroeken. Door de warmte kan de kwaliteit van het sperma ook verminderen.

Fabel: Het slikken van sperma is ongezond

Feit: Het slikken van sperma is over het algemeen veilig en gezond. Het kan echter ziekten verspreiden als de man een soa heeft. Voordeel: een theelepeltje sperma bevat maar vijf calorieën.

Maar gebruik het eens anders, op je huid smeren is het allerbeste 😉 Misschien een beetje een smerig idee, maar het stofje spermine dat in sperma zit werkt heel goed tegen rimpels. Is overigens ook een stuk goedkoper dan botox. Smeren maarrrr!

Een enkele spermacel is twee maanden lang in the making. Wat? Ja, denk daar nog maar eens aan de volgende keer dat je het zomaar weggooit, twee maanden hard werk is dat…..

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Meer artikelen

 • Ik heb een fetish, ben ik nu raar?

  Ik heb een fetish, ben ik nu raar?

  Lees meer 

 • massage technieken voor koppels

  Massage technieken voor koppels

  Lees meer 

 • Alles over borsten

  Alles over borsten

  Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.