Q&A ingezonden vragen #1

Q&A ingezonden vragen #1

, 3 min lezen

Zoals jullie weten geven wij elke maand de gelegenheid tot het inzenden van vragen op het gebied van seks, seksualiteit, intimiteit en relaties. Wij hebben veel inzendingen mogen ontvangen, waarvoor we jullie willen bedanken. Coach Naomi van Private Balance zal in deze blog een aantal vragen die anoniem zijn ingezonden beantwoorden.

Zoals jullie weten geven wij elke maand de gelegenheid tot het inzenden van vragen op het gebied van seks, seksualiteit, intimiteit en relaties. Wij hebben veel inzendingen mogen ontvangen, waarvoor we jullie willen bedanken. Coach Naomi van Private Balance zal hieronder een aantal vragen die anoniem zijn ingezonden beantwoorden.

Is het normaal dat vaginavocht in het begin een beetje vies smaakt?

Het is volkomen normaal dat vaginavocht een bepaalde smaak en geur heeft. De smaak en geur kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder hormonen, dieet, medicatie en menstruatiecyclus.

Veel mensen hebben de neiging om te denken dat vaginavocht "vies" smaakt, maar dit is niet altijd het geval. Het kan een licht zoutige smaak hebben, wat te wijten is aan de aanwezigheid van mineralen zoals kalium en natrium. Sommige mensen vinden de smaak van vaginavocht lekkerder dan anderen, en dat is helemaal normaal.

In het algemeen geldt dat je je geen zorgen hoeft te maken over de smaak van vaginavocht. Het is een natuurlijk onderdeel van het lichaam en kan variëren afhankelijk van verschillende factoren. Door regelmatig te douchen en het gebied rond de vagina schoon te houden, kun je bijdragen aan een gezonde en evenwichtige vaginale flora.

Moet ik mijn vagina wassen voordat ik seks met iemand ga hebben?

Het is belangrijk om te begrijpen dat het niet nodig is om jezelf te wassen voordat je seks hebt. Sterker nog, het kan schadelijk zijn om je vagina te wassen met zeep of andere producten, omdat dit de natuurlijke pH-balans van de vagina kan verstoren. Het is voldoende om regelmatig te douchen en het gebied rond de vagina schoon te houden.

Als je merkt dat je vaginale afscheiding een ongewone geur, kleur of textuur heeft, kan dit een teken zijn van een infectie of andere gezondheidsproblemen. In dat geval is het belangrijk om een afspraak te maken met je huisarts of gynaecoloog om te controleren wat er aan de hand is.

Moet ik mijn penis wassen voordat ik seks met iemand ga hebben?

Ja, het is belangrijk om je penis grondig te wassen voordat iemand je gaat pijpen. Het kan helpen om eventuele geur of smaak van zweet, urine of andere lichaamsvloeistoffen te verwijderen, wat kan bijdragen aan een aangenamere ervaring voor beide partijen.

Het is aanbevolen om je penis dagelijks te wassen met milde zeep en warm water om de opbouw van bacteriën en schimmels te voorkomen. Het is echter niet nodig om zeep direct op de eikel of de voorhuid aan te brengen, omdat dit de gevoelige huid kan irriteren en uitdrogen. Spoel de zeep grondig af en droog je penis zachtjes af met een handdoek.

Als je van plan bent om orale seks te hebben, is het ook aan te raden om je schaamhaar te trimmen of te scheren om eventuele onaangename smaak of geur te verminderen. Zorg ervoor dat je een scherp scheermesje gebruikt en de huid voorzichtig scheert om wondjes en irritatie te voorkomen.

Onthoud dat het belangrijk is om respectvol en hygiënisch te zijn bij seksuele activiteiten. Vraag ook aan je partner of zij/hij zich comfortabel voelt met de situatie en bespreek eventuele wensen of grenzen die zij/hij heeft. Door open en eerlijk te communiceren, kan je een plezierige en gezonde ervaring hebben.

 

Heb jij deze blog nu gelezen en en heb jij ook nog een vraag die je eigenlijk aan niemand durft te stellen, maar waar je wel graag antwoord op zou willen hebben? Vul dan het contactformulier op de contactpagina in en wij sturen de vraag, anoniem, door naar onze samenwerkende coaches. Wie weet wordt jouw vraag de volgende keer wel beantwoord!

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Meer artikelen

 • Ik heb een fetish, ben ik nu raar?

  Ik heb een fetish, ben ik nu raar?

  Lees meer 

 • massage technieken voor koppels

  Massage technieken voor koppels

  Lees meer 

 • Alles over borsten

  Alles over borsten

  Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.