Glijmiddelen - Welke kun je wanneer gebruiken?

Glijmiddelen - Welke kun je wanneer gebruiken?

, 3 min lezen

Zoals je misschien al gezien hebt, bieden wij verschillende soorten glijmiddelen aan. Zo is er siliconenbasis glijmiddel, waterbasis glijmiddel, glijmiddel met smaak en glijmiddel voor anaal gebruik. Wij snappen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet en je afvraagt welke je nu wanneer moet gebruiken. Wij helpen je graag een keuze te maken door informatie te geven over welk glijmiddel je waarvoor kunt gebruiken.

Zoals je misschien al gezien hebt, bieden wij verschillende soorten glijmiddelen aan. Zo is er siliconenbasis glijmiddel, waterbasis glijmiddel, glijmiddel met smaak en glijmiddel voor anaal gebruik. Wij snappen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet en je afvraagt welke je nu wanneer moet gebruiken. Wij helpen je graag een keuze te maken door informatie te geven over welk glijmiddel je waarvoor kunt gebruiken.

 

Siliconenbasis glijmiddel

Een siliconenbasis glijmiddel kun je gebruiken wanneer je elkaar lekker wilt masseren en de optie wilt behouden om daarna door te gaan met penetratie. Doordat er siliconen in het glijmiddel zit, voelt dit glijmiddel aan als een soort olie. Siliconenbasis glijmiddel vormt een soort laagje op de huid waardoor huid op huid contact heerlijk zacht aanvoelt. Ook kun je siliconenbasis glijmiddel gebruiken voor penetratie zonder speeltjes. Wanneer je siliconenbasis glijmiddel zou gebruiken met speeltjes, zou het siliconen van het speeltje aangetast kunnen worden waardoor deze kans heeft op uitdroging en scheurtjes. Daarnaast is dit glijmiddel ideaal voor mensen die last hebben van verminderde lubricatie van de vagina en daardoor wel wat hulp kunnen gebruiken. Van siliconen glijmiddel heb je niet veel nodig, want het smeert ontzettend goed uit.

Tip: smeer in de zomer wat glijmiddel op de binnenkant van je bovenbenen en je hebt minder kans op schuurplekken.

 

Waterbasis glijmiddel

Een waterbasis glijmiddel gebruik je wanneer je ook met speeltjes gaat spelen. In waterbasis glijmiddel zit water, waardoor het glijmiddel iets sneller stroef wordt en je daardoor iets meer nodig hebt ten opzichte van een siliconenbasis glijmiddel. Je kunt waterbasis glijmiddel uiteraard ook gewoon voor penetratie gebruiken als je dit zelf als prettig ervaart. 

Hybride glijmiddel

Een hybride glijmiddel is ideaal als je ‘best of both worlds’ wilt hebben. Een hybride glijmiddel is een combinatie van een siliconenbasis glijmiddel en een waterbasis glijmiddel. Hierdoor kun je dit glijmiddel voor zowel massages, penetratie als speeltjes gebruiken. Het hybride glijmiddel wat wij aanbieden bevat daarnaast ook olijblad olie extract. Dit extract zorgt ervoor dat de slijmvliezen van een vagina beschermd worden, waardoor bacteriën minder makkelijk het lichaam binnen kunnen treden en de slijmvliezen verzorgt worden.

 

Glijmiddel met een smaakje

wij bieden een vrij ruim assortiment met glijmiddelen met smaak aan. Dit omdat niet iedereen dezelfde smaak heeft en andere voorkeuren heeft. De glijmiddelen met smaak die wij aanbieden zijn op waterbasis en kun je dus ook met speeltjes gebruiken. Glijmiddel met smaak kan de erotische beleving versterken doordat je elkaar met de tong kunt gaan ontdekken. Smeer elkaar lekker in met glijmiddel met smaak en ga op ontdekkingsreis! Daarnaast zijn er ook mensen die het oraal bevredigen van een penis of vagina niet zo lekker vinden. Door glijmiddel met smaak kun je dit iets verzachten doordat jij je favoriete smaak zo in je in mond krijgt. 

Anaal glijmiddel

De benaming zegt het al, dit glijmiddel is speciaal bedoeld voor anale penetratie. Glijmiddel voor anaal gebruik is vaak wat dikker van structuur dan normaal glijmiddel en bevat vaak ook jojoba extract om de kringspier wat te verzorgen. De kringspier maakt bij opwinding vanuit zichzelf geen vocht aan, dus een anaal glijmiddel gebruiken bij anale penetratie is absoluut aan te raden om dit prettiger aan te laten voelen. Wanneer je anaal glijmiddel gebruikt voor anale penetratie is het (sowieso!) niet aan te raden om vaginale en anale penetratie af te wisselen. Anaal glijmiddel kan stofjes bevatten waar de vagina op kan reageren door middel van een blaasontsteking of schimmelinfectie. Daarnaast kun je na anale penetratie sowieso niet doorgaan met vaginale penetratie in verband met bacteriën, dus zul je ALTIJD tussendoor even schoon moeten maken. 

Wij hopen dat je nu wat meer weet over de verschillende soorten glijmiddelen en dat je hiermee wat makkelijker een keuze kunt maken. Kom je er evengoed niet uit? Schroom niet om ons een mailtje of een chat bericht te sturen en wij helpen je graag met kiezen. 

Heel veel glijplezier gewenst!

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Meer artikelen

 • Erotisch rollenspel 101: Je avontuurlijke gids voor beginners

  Erotisch rollenspel 101: Je avontuurlijke gids voor beginners

  Lees meer 

 • Ik heb een fetish, ben ik nu raar?

  Ik heb een fetish, ben ik nu raar?

  Lees meer 

 • massage technieken voor koppels

  Massage technieken voor koppels

  Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.